Egyed BrigiA weboldal megújul.


Addig jelentkezz az ingyenes JÓGADVENT kihívásra:


Jelentkezem az ingyenes kihívásra

Image

Szeretettel üdvözöllek az oldalon, engem Egyed Briginek hívnak és szeretnék pár mondatban bemutatkozni neked!

Mindig is érdekelt, hogy kik vagyunk és mi ez az egész, amit életnek nevezünk.

Mikor a jóga és az advaita védanta tanításával találkoztam, helyére került a kirakós utolsó darabja is és megtalált mindaz, amit egész addigi életem során kerestem.

Jógaoktatói pályafutásom 2017-ben indult. Kezdetben a dinamikusabb, fizikailag erősebb gyakorlások kerültek előtérbe, majd ahogy teltek-múltak az évek, úgy kezdett kibontakozni jelenlegi személyiségem és alakult át az óratartásom dinamikája.

Mára leginkább a könnyed, áramló vagy akár teljesen passzív, meditatív, megengedő gyakorlások szerelmeseként tekintek magamra.


Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyakorló az ászanák helyes kivitelezése mellett a jóga mélyebb rétegeit is megismerje. Azon túl, hogy egy órán dolgozunk a testünkkel, a légzésünkkel és a figyelmünkkel, elkezdjük megismerni, majd helyesen használni és uralni elménket.

Mert amint már nem az elme ural bennünket, hanem mi uraljuk elménket, képesek leszünk a gondolatok mögött meghúzódó csendet észrevenni.

A csendet, amely megmutatja a jelen pillanat valóságát és amelyben felismerhető az egyén alaptermészete, mely nem más, mint a boldog, korlátoktól mentes, határtalan létállapot.


Image

2022 © Egyed Brigitta